NIEUWBOUW P EN Q SINT MAARTENSKLINIEK NIJMEGEN

In het ontwerp van de nieuwbouw is de bestaande hoofdstructuur van het ziekenhuis voortgezet

Op de vijflaagse ondergrondse parkeergarage aan de voorzijde van de Maartenskliniek is de nieuwbouw van de gebouwen P en Q gerealiseerd. Een ontwerp van architectenbureau Wiegerinck uit Arnhem. Met deze nieuwbouw wordt de E-straat, de bestaande hoofdverkeersader van het ziekenhuis (een centrale glazen gang met golvend dak), verlengd. De hoofdingang van het ziekenhuis schuift daardoor 42 meter naar voren. In twee nieuwe gebouwen (gebouw P en Q) aan weerszijden van de nieuwe ingang worden nieuwe ziekenhuisfuncties ondergebracht.

Project
Twee nieuwe gebouwen
Locatie
Beek Ubbergen
Opdrachtgever
Sint Maartenskliniek
Architect
Architectenbureau Wiegerinck

De bezoekers van het nieuwe ziekenhuis komen met de lift vanuit de parkeergarage uit in de nieuwe, ruimtelijke entreehal van het ziekenhuis in gebouw Q. Bovenin die hal zweeft een goudkleurig volume, waarin zich het nieuwe auditorium bevindt. De nieuwe hal staat in open verbinding met de verlengde E-straat en gebouw P. Gebouw P is het werkgebouw, met poliklinieken op de begane grond en een hypermoderne apotheek, met medicijnenrobot. Op de eerste verdieping: een nieuw bloedlaboratorium en de dagbehandeling, voor ondermeer fysio- en ergotherapie, psychologische en maatschappelijke ondersteuning en infusiekamers. Daarnaast bevat de nieuwbouw conferentiezalen en kantoren.

MEER PROJECTEN ZORG

Meer dan 220 jaar bouwgeschiedenis

Wij zijn een bouwgroep die hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven waarin meer dan 220 jaar bouwgeschiedenis verenigd is. En dat niet alleen: ook in de toekomst blijven wij bouwgeschiedenis schrijven. Met onze 320 medewerkers en met onze opdrachtgevers. Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Neem contact op
Bouwvakkers1gray 2