FACET UTRECHT

Futuristisch kantoorgebouw

In opdracht van ING Real Estate Development, bouwde de Bouwcombinatie Van Grunsven-Berghege aan de A2 ter hoogte van Utrecht een futuristisch ogend kantoorgebouw met onderliggende parkeergarage. Het gebouw heeft een bouwvolume van 24.500 m2 en op maaiveldhoogte een parkeergarage voor 430 plaatsen.

Project
Kantoorgebouw Facet
Locatie
Utrecht
Opdrachtgever
ING Real Estate Development Den Haag
grootte
24.500 m2

Opvallende constructie

Samen met The Wall en het Cockpit-gebouw van Hessing vormt het kantoorgebouw Facet een bijzondere strook bebouwing langs de A2 die als geluidswal fungeert voor de woonwijk Leidsche Rijn. En net als beide andere gebouwen is Facet een opvallende constructie die een dynamisch beeld oplevert voor passerende automobilisten, dankzij de gevel die is opgebouwd uit driehoekige glasvlakken.

Geslepen vlakken

Door de vorm van het gebouw – als een kristal met geslepen vlakken – ontstaat tijdens het voorbijrijden een spel van dalende en stijgende lijnen, waarbij elk facet de lucht afzonderlijk weerspiegelt. De kristalstructuur bood ook de mogelijkheid om het 200 meter lange gebouw vloeiend in hoogte te variëren. De 39 meter hoge kop heeft een veelvormig geknikte vorm die overgaat in het langgerekte middendeel, om te eindigen in een bijzondere staart die aansluit op The Wall.

Meer projecten industrie en bedrijven

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2