Moeder- en kindzorg St. Antonius ziekenhuis Utrecht

Uitbreiding geboortezorg

Het St. Antonius Ziekenhuis heeft in 2019 de geboortezorg geconcentreerd op locatie Utrecht en werkt sindsdien aan uitbreiding om de groeiende vraag naar klinische geboortezorg in de regio op te kunnen vangen.

Heerkens van Bavel heeft de opdracht gekregen voor deze uitbreiding. Een uitdagend project naar een ontwerp van Gortemaker Algra Feenstra architecten uit Rotterdam. Er wordt gebouwd tegen het huidige pand aan waarbij twee verdiepingen zelfs over het bestaande gebouw heen gaan. En het ziekenhuis draait gewoon door, dus een minimum aan overlast is een maximale vereiste.

Gezin centraal

De uitbreiding bedraagt een oppervlakte van 7.000 m2 en nadat de nieuwbouw gereed is, volgt nog een interne verbouwing van de bestaande afdeling.

Het streven is om begin 2024 de uitbreiding in gebruik te nemen waar dan zowel geboortezorg, inclusief de neonatale post intensive care/highe care, als de (klinische) Kindergeneeskunde is ondergebracht. Daarmee ontstaat één groot zorgcentrum, dat is gespecialiseerd in moeder- en kindzorg en waarin het gezin centraal staat.

Uitgelicht

Nieuwbouw en verbouw moeder- en kindzorg
Utrecht
Gortemaker Algra Feenstra architecten Rotterdam
Nieuwbouw
7.000 m2

Moeder- en kindzorg in beeld

HOOFDUITVOERDER GIJS VAN PUIJENBROEK
"Tijdens ons werk draait het ziekenhuis gewoon door, dus een minimum aan overlast is een maximale vereiste."

Meer informatie?

Opdrachtgevers