Academisch Ziekenhuis Maastricht: bijzondere belevingskwaliteit

Het Academisch Ziekenhuis Maastricht heeft een nieuwbouw aan de zuidzijde van haar complex. De nieuwbouw aan de Verheylaan is het laatste onderdeel van een strategische heroriëntatie die enkele jaren geleden begon. De Berghege Heerkens bouwgroep realiseerde de bouw.

Een bijzondere belevingskwaliteit
Het gebouw omvat naast een logistiek centrum, kantoren en vergaderfaciliteiten onder andere een MRI-centrum met 4 MRI’s, poliklinieken en een O.K.-complex met 12 klinische operatiekamers. De nieuwbouw bestaat uit 6 lagen met kelder en dakopbouw. Het totale bruto vloeroppervlakte beslaat 23.400 m2 en de totale inhoud 104.000 m3. De nieuwbouw wordt ontsloten, via een nieuw groot atrium dat de aansluiting vormt met het bestaande complex. Dit atrium is voorzien van een volledig transparant dak en geeft een extra dimensie aan de ruimte tussen de bestaande bouw en de nieuwbouw met een bijzondere belevingskwaliteit. Hier is een personeelsrestaurant, diverse zitmogelijkheden en een koffiecorner voor de patiënten en bezoekers gerealiseerd.

De nieuwbouw is duurzaam gebouwd en gecertificeerd volgens BREEAM NL. Dit gebeurde door middel van een maatwerk-aanpak, de BREEAM NL Bespoke procedure. Deze maatwerk aanpak is bij uitstek geschikt voor complexe, multifunctionele gebouwen zoals ziekenhuizen. Ook het gebouwontwerp geeft uitdrukking aan de duurzaamheidambitie. Zo is het gevelvlak in de zuidgevel voorzien van elementen met geïntegreerde PV-cellen.

Uitgelicht

Nieuwbouw aan de Verheylaan
Maastricht
Academisch Ziekenhuis Maastricht

Academisch Ziekenhuis Maastricht in beeld

"De nieuwbouw is duurzaam gebouwd en gecertificeerd volgens BREEAM NL"

Meer informatie?

Opdrachtgevers