Nieuwbouw woonzorg Laarstede Tilburg

Fonkelnieuw woonzorggebouw voor Het Laar

In opdracht van de Tilburgse woonzorgorganisatie Het Laar bouwen we het fonkelnieuwe woonzorggebouw Laarstede. Met Laarstede speelt Het Laar in op de groeiende vraag naar comfortabele woonvormen voor ouderen met zorg in de nabijheid. Laarstede zorgt er zo voor dat de lange wachtlijst voor vitale ouderen die willen huren bij Het Laar weer een stukje korter wordt.

Laarstede telt zes verdiepingen (zeven bouwlagen) waarin 68 privé-appartementen in komen die gemiddeld zo’n 50 m2 groot zijn. De appartementen zijn geschikt voor ouderen met behoefte aan 24-uurs toezicht en zorg. Er kan alleen of samen met een partner in gewoond worden. Daarnaast realiseren wij voor de nieuwbouw zeven ontmoetingsruimtes, een grand café en diverse terrassen.

Duurzaam ontworpen

Het ontwerp is van BiermanHenket Architecten. Zij hebben het gebouw in meerdere opzichten duurzaam ontworpen. Zo bevat de nieuwbouw een houtconstructie van gelamineerde liggers als centrale entree, is de structuur van de hoofdconstructie dermate flexibel dat de appartementen in de toekomst ook zonder zorgfunctie verhuurd zouden kunnen worden en maakt het ontwerp optimaal gebruik van daglicht. Verder ligt het nieuwe Laarstede prachtig gesitueerd in het park waardoor de bewoners er omringd door het groen kunnen leven.

Op 16 november 2022 is de start bouw officieel gemarkeerd door het symbolisch slaan van een de eerste paal.

Uitgelicht

Nieuwbouw woonzorggebouw Het Laar
Tilburg
BiermanHenket Esch
Nieuwbouw
68 appartementen van 50 m2

Laarstede in beeld

PROJECTMANAGER LAARSTEDE JORIS TRUIJEN
"Met veel enthousiasme werken we samen aan een stijlvol, bruisend en verzorgd gebouw waarin het aangenaam wonen en werken is."

Meer informatie?

Opdrachtgevers