BIJENKORF UTRECHT

Hartje Utrecht

Bouwbedrijf Berghege heeft de werkzaamheden rond de inbouw van de vestiging van de Bijenkorf in Utrecht afgerond. Door de eigenaar van het pand is een casco uitbreiding van de huidige winkel gerealiseerd en Berghege verzorgde de inbouw. Allemaal terwijl de winkel open was.

 

Project
Bijenkorf Utrecht
Locatie
Utrecht
Opdrachtgever
Bijenkorf Amsterdam

Kunst van het plannen

Bouwen en verbouwen midden in een druk winkelcentrum zoals dat in Utrecht, terwijl de mensen gewoon moeten kunnen winkelen vraagt een specifieke deskundigheid. Projectleider Pieter Bongers: “Vooral de planning is een kunststukje. Zo mochten we maar tussen 7 en 8 uur ‘s morgens lawaai maken. Dat wil zeggen dat we binnen die tijd werkzaamheden zoals boren moesten inplannen. Ook het tijdsslot van leveringen was beperkt omdat je het centrumgebied niet onbeperkt met vrachtauto’s in kan.”

Gefaseerde aanpak

Het project wat gerealiseerd wordt in opdracht van de Bijenkorf bestaat in totaal uit 3 delen: ten eerste een uitbreiding van het winkeloppervlak op de tweede verdieping en een nieuw klanten restaurant op dezelfde verdieping, als tweede de vernieuwing van de kelderverdieping en als laatste de inbouw van nieuwe kantoren, opslagruimten en een nieuw bedrijfsrestaurant in de uitbreiding over drie verdiepingen. Door deze laatste inbouw komt er ruimte vrij voor extra winkelruimte op de eerste verdieping.

Inbouw Bijenkorf Utrecht - on time opgeleverd

MEER PROJECTEN VOOR DE RETAIL

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2