UMC UTRECHT VERBOUWINGEN

Verbouwingen voor UMC Utrecht

Het UMC Utrecht staat voor de allerbeste patiëntenzorg. Wij zijn er dus heel trots op dat wij voor hen heel vaak als partner gekozen worden als het gaat om verbouwingen en renovaties.

Project
Diverse verbouwingen
Locatie
Utrecht
Opdrachtgever
UMC Utrecht
soort
Verbouw en renovatie
Umc 6

Verbouwing versneller U9

Een van de speerpunten van het UMC Utrecht is de behandeling van kanker. Hiervoor zijn in het ziekenhuis speciale kamers beschikbaar die aan strenge eisen moeten voldoen. De ruimtes voor het uitvoeren van bestralingen zijn daar een voorbeeld van. Een van die ruimtes mochten wij onlangs flink verbouwen. 

Het project omvatte de verbouwing van die speciale bestralingsruimte, inclusief de kleedcellen, toegangssluis en bedieningsruimte. 

Snijzalencomplex Stratenum 001B.Jpg 6

Vernieuwbouw snijzalen

Samen met Hoppenbrouwers Techniek hebben wij de vernieuwbouw verzorgd van de snijzalen waar les wordt gegeven aan de studenten van de Utrecht Universiteit. Zij leren hier het vak van chirurg dat  mogelijk is dankzij mensen die hun lichaam ter beschikking hebben gesteld aan de wetenschap. In totaal bestond het werk uit zo’n 1.000 m² in oppervlakte verdeeld over:

  • 1 grote snijzaal voor lessen
  • 1 kleine snijzaal (met lintzaag)
  • 1 bassinruimte / koelingen
  • 1 opslagruimte
  • 2 obductieruimtes

Projectleider Jacky Leijten: “We hebben in de bouwvak-periode doorgewerkt zodat de verbouwing op tijd klaar was voor studenten van het nieuwe schooljaar.”

Piket 2

Verbouwing piketkamers

Het UMC Utrecht zorgt uiteraard ook goed voor het eigen personeel. Dat doet zij onder andere door speciale kamers beschikbaar te stellen waar artsen en verpleegkundigen tijdens diensten prettig en comfortabel kunnen verblijven. Onlangs hebben wij een aantal van deze zogenoemde piketkamers in het UMC Utrecht helemaal verbouwd. 

Vanuit Heerkens van Bavel hebben wij met een aantal vertrouwde partners zoals Alcomel gewerkt aan de verbouwing van deze speciale piketkamers. Van de nieuwe vloeren tot aan de badkamers, alles is aangepakt! We zijn er trots op dat we hiermee ons bescheiden steentje hebben kunnen bijdragen aan het werkcomfort van het medische personeel bij het UMC Utrecht.  

 

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2