NIEUWBOUW OK COMPLEX MÁXIMA MEDISCH CENTRUM VELDHOVEN

Hypermodern OK-complex

Máxima Medisch Centrum in Veldhoven is uitgebreid. Aan de achterzijde van het bestaande gebouw realiseerde Bouwcombinatie Berghege Heerkens/Strukton de nieuwbouw van een centrum voor dagbehandeling en acht nieuwe operatiekamers. Geheel ontworpen en gebouwd met BIM.

Project
Centrum voor dagbehandeling met acht operatiekamers
Locatie
Veldhoven
Opdrachtgever
Máxima Medisch Centrum
Architect
EGM architecten Dordrecht
grootte
8.000 m²

Hypermodern

Met deze nieuwbouw maakt Máxima Medisch Centrum zich klaar voor de toekomst. In het nieuwe centrum wordt tevens een dagbehandeling voor volwassenen gevestigd, met een speciale ruimte voor kinderen waar veel aandacht is voor spelen en afleiding. De acht hypermoderne operatiekamers in het complex beschikken straks over daglicht en de modernste apparatuur. Daarnaast komt er een grote verkoeverkamer in het gebouw.

Het MMC Veldhoven moet met deze nieuwbouw de komende kwart eeuw vooruit kunnen

Gerard van Berlo Lid van raad van bestuur

Daglicht en uitzicht

Het nieuwe grote OK-complex bestaat uit drie verdiepingen, inclusief de technische installatielaag. Het vele daglicht, de efficiënte rondgang en het natuurlijk kleurgebruik zorgen ervoor dat patiënten zich op hun gemak voelen en dat medewerkers een prettige werkplek hebben. Overal is veel aandacht besteed aan de privacy van patiënten. De grote centrale patio brengt daglicht tot middenin het gebouw en zorgt voor logische looplijnen in zowel het operatiecomplex als het dagbehandelingscentrum.

Op de begane grond van het complex bevindt zich het nieuwe centrum voor dagbehandeling en de pre-operatieve afdeling. De acht nieuwe OK’s - waarvan één operatiekamer voor robotchirurgie en één hybride operatiekamer - liggen op de eerste verdieping. In alle operatiekamers komt daglicht binnen en heeft het personeel zicht naar buiten, één van de grote wensen van de medische staf.

Maxima Medisch Centrum in beweging

De nieuwbouw is het resultaat van een uniek ontwerp- en bouwproces; van ambitie en ontwerp tot en met realisatie. Vanaf het allereerste moment is het personeel door middel van gebruikersoverleggen en workshops nauw betrokken bij de vormgeving van het gebouw, waardoor het gebouw de werkprocessen optimaal ondersteunt.

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2