HARTCENTRUM VOOR CATHARINA ZIEKENHUIS EINDHOVEN

Nieuwbouw Hartcentrum met Hybride OK's

De Berghege Heerkens bouwgroep bouwde in opdracht van het Catherina Ziekenhuis in Eindhoven de nieuwbouw van het Hartcentrum. Dit twee verdiepingen tellende centrum werd gerealiseerd bovenop de ook nieuw te bouwen entreehal van het Catharina Ziekenhuis. Deze entreehal werd pal voor de voormalige hoofdingang gebouwd.

Project
Nieuwbouw hartcentrum
Locatie
Eindhoven
Opdrachtgever
Catharina Ziekenhuis
Architect
Architecten aan de Maas
grootte
8.500 m2

Op de eerste en tweede verdieping van de nieuwbouw zijn alle behandelactiviteiten van het Catharina Hartcentrum geconcentreerd. Onder meer de hartkatheterisatiekamers (5 kamers), de dotterlounge (12 patiëntvriendelijke kamers waar patiënten na een dotterbehandeling in alle rust kunnen herstellen), de hartbewaking (12 plekken) en de Medium Care (12 plekken). De bestaande vijf hartkatheterisatiekamers in het ziekenhuis maakten plaats voor patiëntenkamers. Daardoor werd het mogelijk om op de bestaande verpleegafdelingen meer 1–persoonskamers te bouwen.

Van deze tijd

De begane grond van dit nieuwe gebouw sluit aan op de oude entreehal, die daarmee meteen vergroot en vernieuwd werd. Met winkels, een espressobar en een gastvrij restaurant is de centrale hal van alle gemakken voorzien en voldoet daarmee beter aan de wensen van deze tijd.

Hartcentrum Catharina Ziekenhuis Eindhoven (2) Dr. Pim Tonino Cardioloog

Met deze ontwikkeling behouden we onze voortrekkersrol als grootste hart- en vaatcentrum van Nederland en kunnen we zelfs internationaal verder doorgroeien.

Hartcentrum Catharina Ziekenhuis Eindhoven (2)

Rondleiding nieuw Catharina Hartcentrum

Meer dan 220 jaar bouwgeschiedenis

Wij zijn een bouwgroep die hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven waarin meer dan 220 jaar bouwgeschiedenis verenigd is. En dat niet alleen: ook in de toekomst blijven wij bouwgeschiedenis schrijven. Met onze 320 medewerkers en met onze opdrachtgevers. Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Neem contact op
Bouwvakkers1gray 2