6 oktober 2024

Aannemingsovereenkomst onderwijslocatie Laan op Zuid getekend

Op 4 oktober ondertekenden Peter Kamermans en Dennis Krol namens Heerkens van Bavel Bouw de aannemingsovereenkomst voor de bouw van een nieuwe onderwijslocatie aan Laan op Zuid in Rotterdam. Dit gebouw wordt de thuisbasis van het instituut CMI en kenniscentrum Creating 010. Per september 2026 verhuizen zij, samen met de nieuwe middelbare school Stedelijk Lyceum Rotterdam, naar Zuid. In gebouw 'De Rotterdam' kwamen de bestuurders van Hogeschool Rotterdam, Gemeente Rotterdam, bestuurders van beide scholen en Heerkens van Bavel Bouw samen voor de officiële ondertekening en om deze mijlpaal te vieren. 

Ondert. Aannemingsovereenkomst OWL LOZ 1024 5

Volle kracht vooruit

Marjolein van Loenen (projectleider Vastgoed & Huisvesting Hogeschool Rotterdam, in het zwart gekleed helemaal rechts op de groepsfoto) vertelt wat de overeenkomst zo belangrijk maakt.

"Afgelopen mei is Heerkens van Bavel Bouw met een vooropdracht reeds gestart met de bouw van de kelderbak om de beoogde opleverdatum in mei 2026 nog te kunnen halen.  Het totale ontwerp was toen nog niet gereed en opgedragen. De afgelopen maanden heeft het bouwteam hard gewerkt aan de verdere uitwerking en het financieel haalbaar maken van het project. We zijn erg blij dat we onlangs tot overeenstemming zijn gekomen met aannemer Heerkens van Bavel Bouw. We kunnen nu door met de voorbereiding en bouw tot aan de oplevering. Deze opdracht is een belangrijke voorwaarde om de oplevering in mei 2026 te kunnen halen. Concreet betekent het dat de aannemer kan gaan inkopen. We gaan door, volle kracht vooruit!” 

Zijgevel Aanzicht 2 Onderwijslocatie Laan Op Zuid Cepezed [Desktop Resolutie]

Spannende periode

“Spannend! De afgelopen maanden zijn een hele drukke periode geweest voor de projectgroep, het ontwerpteam en de aannemer. Zelfs in de vakantieperiode is doorgewerkt door diverse partijen. Omdat de kosten voor het realiseren van de nieuwbouw, na afronden van het technisch ontwerp, aanzienlijk hoger uitvielen, leek het project financieel niet haalbaar. Alle partijen moesten de schouders eronder zetten om tot een haalbaar ontwerp te komen wat wel voldeed aan het programma van eisen en de gestelde ambities voor dit project. Hiervoor zijn vele optimalisaties uitwerkt en besproken en dit heeft ertoe geleid dat er op 10 september overeenstemming is bereikt", vertelt de projectleider van de Hogeschool.

Voorgevel 2 Onderwijslocatie Laan Op Zuid Cepezed [Desktop Resolutie]

Echte eyecatcher

"Er is vooral gekozen voor optimalisaties waar de toekomstige gebruikers niet veel van zullen merken. Zoals een ander type gevelkozijnen, een ander type trap, en een andere kleur beton. Er zijn zo goed als geen concessies gedaan op het gebied van gebruiksgemak en comfort, flexibiliteit in gebruik naar de toekomst en (gevoel van) veiligheid", zo licht Van Loenen toe.

"Het interactieve plafond, ontworpen door oud-studenten (Studio Rap, RDM), hebben we gelukkig kunnen behouden. We zijn heel enthousiast over de bijzondere plafonds, die geprogrammeerd kunnen worden door onze eigen IT-studenten op licht en beweging. Het maakt het gebouw kenmerkend en is een echte eyecatcher, ook in het stadsbeeld van buitenaf.”

Hero Gevel Onderwijslocatie Laan Op Zuid Cepezed [Desktop Resolutie]

Teamwork

De komende periode zullen HR en Stichting BOOR zich gaan richten op de verder uitwerking en inkoop van de inrichting en dienstverlening voor de nieuwe locatie. Want na de bouwkundige oplevering volgt de inhuis-periode. Naar verwachting kunnen studenten en medewerkers de nieuwe school per studiejaar 2026-2027 in gebruik nemen.

Op de webpagina van de Hogeschool zijn regelmatig updates, recente foto’s van de bouw en sfeerbeelden te vinden. Dat geeft alvast een voorproefje van de mooie locatie waar wij als team aan werken. 

Meer nieuws op de site van de Hogeschool

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2