1 oktober 2024

Een stabiele toekomst

De vierde generatie Berghege en Heerkens is opgegroeid met de waarden van hun families. Ze hebben gezien wat de vorige generaties samen met alle medewerkers hebben neergezet: twee gezonde bedrijven met een sterke marktpositie. Daar kijken zij met trots en respect naar. Voor de toekomst van de Berghege Heerkens bouwgroep willen ze deze waarden koesteren en verder versterken. Ze vormen het fundament voor de ambities en zijn de leidraad waarmee we op koers blijven. Samen met een ervaren bestuursteam dragen zij op hun beurt bij aan de toekomst van de Berghege Heerkens bouwgroep. Jan Berghege, Bart Heerkens, Maud Heerkens en Boy Berghege lichten dit toe. 

Toezicht op de toekomst

Sinds de samenvoeging van de bouwbedrijven is de familie niet meer direct betrokken bij de dagelijkse leiding. Deze verantwoordelijkheid ligt bij een directieteam onder leiding van Peter Kamermans. Het centrale bestuur en de financiële belangen van de families worden beheerd door een STAK (Stichting Administratiekantoor). Sinds 1 juli 2024 wordt de STAK bestuurd door de vierde generatie van de families Berghege en Heerkens. Onder voorzitterschap van Ton Verstraten vertegenwoordigen wij, Jan Berghege jr., Bart Heerkens, Maud Heerkens en Boy Berghege, de families.

Met de benoeming van de Raad van Commissarissen (RvC), bestaande uit Ariën van den Berg, Jurgina Feith en voorzitter Erik Bax, hebben wij er vertrouwen in dat zij toezicht houden op de toekomst, de financiële positie, het karakter en de cultuur van de bedrijven. De RvC rapporteert formeel aan de STAK, maar er is ook ruimte voor informele afstemming; dat past bij onze visie op bedrijfsvoering.

Berghege Heerkens The Family (Namen)

De volgende generatie

De leden van de familie vormen samen de familieraad. Ons doel is om de continuïteit en cultuur te waarborgen. We streven naar een duidelijke rolverdeling en goede samenwerking tussen de directies en de RvC. Om betrokken te blijven bij de ontwikkelingen binnen de bedrijven wordt de STAK actief betrokken bij beslissingen die de lange termijnvisie, reputatie, financiële positie of de medewerkers raken. Daarnaast zoeken we naar een goede interactie tussen de families en de bedrijven, en staan we klaar als ambassadeurs wanneer dat nodig is.

We hebben er vertrouwen in dat de huidige bestuursstructuur een solide toekomst voor de Berghege Heerkens Bouwgroep garandeert. Samen zorgen we ervoor dat het succes, het familiebedrijf en de cultuur die dat succes mogelijk heeft gemaakt, behouden blijven.

 

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2